Pressemeddelelser

Filtrér
 • Fjernvarme: Her er det dyrest at opvarme din bolig

  Nye tal fra Energitilsynet viser, at prisforskellen på landets billigste og dyreste fjernvarme er på cirka 347 procent, og selv inden for samme kommune kan priserne variere med mange tusinde kroner. Det kan få boligkøbere til at fravælge bestemte boliger, vurderer ejendomsmæglerkæde.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Her er kommunerne med størst behov for nye boliger

  Ikke overraskende topper flere af Region Hovedstadens kommuner listen. Uden for hovedstaden kan en lang række kommuner se frem til en negativ boligbehovsudvikling. Det er en udvikling, som potentielle boligkøbere skal være opmærksomme på, lyder det fra Spar Nord.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord: Boliglån med renteloft er for dyre og bør udskiftes

  Låntagere betaler en præmie for renteloft, men på mange af lånene ligger loftet så langt over de nuværende renter, at det er spild af penge. I stedet bør man opsige lånene og vælge andre alternativer. Mange lån med 5- og 10-årige renteloft skal refinansieres til januar og bør opsiges senest 31. oktober.

  Læs meddelelse
 • Realkreditobligationer giver det laveste afkast nogensinde – stilhed før storm?

  Nykredits OAS Realkreditindeks viser, at danske realkreditobligationer samlet set giver det ringeste afkast nogensinde til investorerne. En forklaring på, at rekordniveauet nås er, at udenlandske investorer på det seneste har købt op i danske realkreditobligationer i den desperate jagt på afkast i en ekstrem lavrenteverden.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord lancerer Young Money: Sikkert betalingskort og smart app til børnene – og fuld kontrol til forældrene

  Spar Nord lancerer nu betalingskort til børn 7-12 år. Konceptet giver forældrene fuld kontrol og overblik over, hvad barnet bruger penge til. Mens barnet selv via en smart app altid har et overblik over hvor meget, der er tilbage til forbrug.

  Læs meddelelse
 • Under halvdelen af danske virksomheder oplever stigende overskud trods stærkt dansk opsving

  Opsvinget, der startede som eksportdrevet i 2013, er blevet bredt og selvbærende, men stigende omkostninger er en naturlig følge af økonomisk fremgang over flere år.

  Læs meddelelse
 • Størst andel af virksomheder med overskud i jyske kommuner

  Andelen af virksomheder med overskud i en jysk kommune er typisk højere end i en sjællandsk, viser en ny analyse af stort set alle danske regnskabspligtige virksomheder. Hvorfor?

  Læs meddelelse
 • Det er nu eller aldrig: Lås renten fast på et historisk lavt niveau

  Alt tyder på, at centralbankerne nu øger tempoet i deres gradvise afsked med verdenshistoriens største pengepolitiske eksperiment, og det kan udløse betydelige stigninger i de lange obligationsrenter, vurderer Spar Nord. For boligejere er det oplagt at låse renten fast i et fastforrentet lån på et historisk lavt niveau.

  Læs meddelelse
 • Regnskabsanalyse: Byggesektoren i stærk fremgang

  Byggeriet er en af de sektorer, der klarer sig bedst i dansk erhvervsliv for tiden, viser en regnskabsanalyse fra Spar Nord. Det vil give betydelige udfordringer inden for de næste 1-2 år, vurderer bankens cheføkonom. Bedst har de større virksomheder klaret sig, men nu er det de mindre selskabers tur.

  Læs meddelelse
 • Regnskabsanalyse: Små virksomheder har det hårdest i detailsektoren

  En ny analyse af 5.326 aktuelle årsregnskaber fra detailsektoren viser at næsten 2 ud af 3 har sorte tal på bundlinjen - den højeste andel i den femårige periode, som analysen dækker. Men analysen viser også, at de små virksomheder har det vanskeligere end de større.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Gennemsnitsfamilien mister 3.000 kroner på bankindlån hvert år

  Inflationen i Danmark er i år steget i forhold til de historisk lave niveauer i de seneste 3 år. Det udhuler købekraften af danskernes opsparing på indlånskonti, der i de seneste år kun har givet en lav forrentning - hvis nogen overhovedet.

  Læs meddelelse
 • Regnskab: Spar Nord tjener 575 millioner og opjusterer forventningerne
 • Finanstilsynets redegørelse for inspektion i Spar Nord

  Finanstilsynet har i foråret gennemført en stor ordinær inspektion i Spar Nord. Blandt de væsentligste konklusioner, som nu er kommunikeret til Spar Nord og offentliggjort på bankens hjemmeside, er at bankens kreditbonitet er bedre end i sammenlignelige pengeinstitutter, og at bankens nedskrivn

  Læs meddelelse
 • Studievalg: Sådan er dine lønudsigter

  Når tusindvis af unge i disse måneder søger ind på en uddannelse, har det afgørende betydning for deres fremtidige lønindkomst. Lønforskellen mellem både uddannelsesniveau og de enkelte uddannelser er nemlig markant.

  Læs meddelelse
 • Danskernes favoritlån tæt på rekord – sidste udkald før lukketid

  Den toneangivende 30-årige realkreditobligation nåede i dag et kursniveau, der kun er set højere, da Danmark agerede sikker havn for udenlandske investorer i 2015 og nåede verdens næstlaveste renter.

  Læs meddelelse
 • Ny digital løsning hjælper bankkunder med at finde vej i abonnementsjunglen

  Forbrugernes anvendelse af abonnementsbaserede ydelser er i meget kraftig vækst, og for mange er antallet af abonnementer blevet så stort, at overblikket går tabt. Med en investering fra Spar Nord i ryggen lanceres nu SubHub, en revolutionerende chatbot på Facebook’s Messenger, som gratis giver kunder i Spar Nord et overblik over abonnementer.

  Læs meddelelse
 • Undgå at miste flere tusind kroner på indlån i år

  Fortsætter situationen med indlånsrenter på 0 procent og en inflation på 1 procent som de første fire måneder af 2017, vil en gennemsnitsfamilie ved årets udgang have tabt 2.156 kroner på at have penge stående i banken.

  Læs meddelelse
 • Regnskabsanalyse: Byggevirksomheder fortsætter fremgang

  En ny analyse af aktuelle 2016-regnskaber fra byggebranchen viser en fortsat fremgang for byggevirksomhederne, der blev hårdt ramt af finanskrisen og den efterfølgende nedtur. Næsten 3 ud af 4 byggevirksomheder har overskud, og 61 procent kan notere fremgang i egenkapitalen. En ny analyse af d

  Læs meddelelse
 • Bilferie i Sydeuropa koster 10.000-13.000 kroner

  Det koster mellem 10.000-13.000 kroner at køre i egen bil til nogle af de mest populære feriesteder i Italien, Frankrig og Kroatien. Og så er forplejning og overnatninger ikke regnet med. Ej heller eventuelle fartbøder, værkstedsbesøg, kødannelse og utålmodige børn.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Fremgang i udfordret detailsektor

  En ny analyse af 2.552 aktuelle regnskaber fra detailsektoren viser fremgang for de danske detailvirksomheder, der i stigende grad udfordres af handlen i udenlandske netbutikker. Næsten 2 ud af 3 har nu sorte tal på bundlinjen, og det er den højeste andel i den femårige periode, som analysen dækker.

  Læs meddelelse
 • Færre virksomheder har overskud trods dansk økonomi i fremgang

  Forventningerne til dansk økonomi er blevet opjusteret i år, og det går godt på mange fronter. Alligevel viser regnskabsåret 2016 den laveste andel af danske virksomheder med overskud siden 2012.

  Læs meddelelse
 • Finansiering af sommerhus: Her er den konkrete besparelse

  Totalkredit er klar med helt nye priser på finansiering af sommerhus, efter Folketinget i sidste uge vedtog at hæve grænsen for realkreditbelåning til 75 procent. Nye beregninger viser, at 1. års månedlige ydelse falder med op mod 1.136 kroner efter skat afhængigt af lånetype.

  Læs meddelelse
 • Kvartalsregnskab: Spar Nord tjener 398 millioner kroner
 • Analyse: Storbanker giver ekstraordinært høje indlånsrenter til konfirmander

  I løbet af de kommende måneder fejres omkring 65.000 konfirmander og nonfirmander, og i den forbindelse står flere storbanker klar med høje indlånsrenter. En under-søgelse fra Mybanker.dk viser, hvilke af landets 10 største banker, der giver de unge den største rentegave i år.

  Læs meddelelse
 • Påskehandel: Perfekt timing for bilkøb

  Brugtbilpriserne har holdt et historisk højt niveau de seneste tre år. Samtidig er priserne på nye biler faldet markant efter to sænkninger af registreringsafgiften, og derfor er timingen perfekt for at skifte den brugte bil ud med en ny.

  Læs meddelelse
 • Ambitiøs bankdirektør i Spar Nord fylder 60 år

  Bankdirektør i Spar Nord og mangeårigt medlem af bankens direktion Lars Møller fylder 16. marts 60 år. Lars Møller var en af hovedarkitekterne bag Spar Nords succesfulde strategi om ekspansion til hele landet, og han er ansvarlig for den kreditpolitik, der har været med til at bringe Spar Nord sikkert igennem finanskrisen.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord ændrer gebyrpraksis efter opfordring fra Ældresagen

  Efter opfordring fra Ældresagen dropper Spar Nord med øjeblikkelig virkning en række gebyrer for de ældre, der ikke er i stand til at bruge bankens digitale løsninger.

  Læs meddelelse
 • Spar Nords månedsindeks: William Demant er februars bedst aktie

  William Demant Holding er februars bedste aktie med et afkast på 10,9 procent efterfulgt af ISS. I bunden ligger Pandora, der i februar tabte 11,3 procent i værdi. Det viser Spar Nords månedsindeks for februar 2017 opgjort på aktierne i OMXC20. En opgørelse, der i begge ender præges af virksomhedernes årsregnskaber.

  Læs meddelelse
 • Regnskabssæson: Bankaktie leverer største positive overraskelse

  Sæsonen for regnskaber blandt selskaberne i OMXC20 blev tirsdag afsluttet med et lidt skuffende resultat fra NETS. Målt på EPS-indtjening blev Jyske Bank den største positive overraskelse, mens Lundbeck og GN Store Nord indtager anden og tredjepladsen, viser Spar Nords Surprise-indeks.

  Læs meddelelse
 • Analyse: En gennemsnitsfamilie taber 500 kroner på sin opsparing årligt

  Danskernes private indlån slog nye rekorder i 2016 og endte på 546 milliarder kroner - 40 milliarder mere end 2015. Det kan umiddelbart virke positivt, men nulrente og inflation gør, at en familie i gennemsnit taber 500 kroner på sin opsparing årligt. Samtidig påvirker det samfundets økonomiske udvikling negativt.

  Læs meddelelse
 • Årsregnskab: Spar Nord lander resultat på 1.028 millioner kroner

  Med et resultat før skat på 1.028 millioner kroner fastholder Spar Nord i 2016 et regnskabsresultat på rekordniveauet fra 2015. Resultatet svarer til en egenkapitalforretning på 10,7 procent efter skat og kan blandt andet henføres til høj kundeaktivitet og fortsat faldende nedskrivninger.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord og SEED Capital investerer millionbeløb i digital sparegris

  Den danske fintech startup ERNIT har netop fået en million-indsprøjtning. Pengene kommer fra Danmarks største early-stage venturefond, SEED Capital, samt en af landets største banker, Spar Nord. Sidstnævnte begrunder investeringen med ERNITs vidtrækkende perspektiver for at give børn sunde finansielle vaner.

  Læs meddelelse
 • Beskæftigelsevækst på 115.000 job

  De seneste regionsopdelte tal fra Danmarks Statistik viser, at der nu er knap 115.000 flere job end i starten af 2013, som var lavpunktet efter finanskrisen ifølge Nationalregnskabsstatistikken. I dag er der således 2.658.862 personer i job, hvilket er det højeste niveau siden 2009.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Mærsk årets bedste C20-aktie

  Efter et turbulent år ser Mærsk-aktien på årets sidste handelsdag ud til at tage prisen som årets bedste C20-aktie med et afkast på næsten 31 procent. Efter Mærsk følger Genmab, der har leveret et afkast på 28 procent, mens Novo Nordisk er årets absolutte bundskaber.

  Læs meddelelse
 • Investeringskomité: Vækstmomentum opvejer politiske risici

  De globale aktier er trods politisk turbulens og faldende indtjening per aktie steget med godt 10 procent i 2016.

  Læs meddelelse
 • Milepæl: Spar Nord bliver del af ”Large Cap”-segmentet

  Den årlige revidering af de nordiske market cap-segmenter er netop gennemført, og dermed er det afgjort, at Spar Nord fra 2. januar bliver en del af det såkaldte Large Cap-segment på Københavns Fondsbørs.

  Læs meddelelse
 • 5 ting, du skal tjekke inden nytår

  Ifølge Spar Nord og revisionsvirksomheden Beierholm er der flere skatteforhold, du bør tjekke inden udgangen af 2016.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord åbner banken for nyt ”hackathon”

  Spar Nord annoncerer nu et nyt såkaldt hackathon til februar, hvor banken åbner dørene for fintechpionerer fra både Danmark og udlandet med henblik på at udtænke nye digitale løsninger. Dermed håber Spar Nord at gentage hackathonsuccessen fra foråret, der bl.a. førte til en idé, som snart kan revolutionere vores forhold til betalte abonnementer.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord afsætter millionbeløb til fintech og investerer i lovende startup

  Spar Nord har netop offentliggjort den mest vidtgående strategijustering i bankens snart 200-årige historie. Den nye strategi indebærer blandt andet en satsning på fintech, og første startup-investering er allerede foretaget.

  Læs meddelelse
 • BOKIS og MobilePay indgår aftale
 • Analyse: Spar Nord lancerer Danmarks bedste studiepakke

  Flere af landets største banker er klar med høje indlånsrenter i deres tilbud til de godt 352.703 studerende, der i den kommende tid går i gang med en erhvervs- eller videregå-ende uddannelse.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord leverer halvårsresultat på 469 millioner kroner

  Spar Nord afslutter første halvår med et resultat før skat på 469 millioner kroner svarende til en årlig egenkapitalforrentning efter skat på 10,1 procent.

  Læs meddelelse
 • Køreturen til Sydeuropa koster dig 13.000 kroner

  Juli byder på årets travleste rejsedage på vejene, når tusindvis af danskere tager bilen på ferie. Turen går typisk til feriedestinationer i Italien, Frankrig eller Kroatien, men regningen for køreturen alene kan løbe op i 13.000 kroner, når alle omkostninger til bilen regnes med.

  Læs meddelelse
 • Stærk dansk krone gør ferien billigere

  I en lang række lande får danskerne langt mere for pengene end for et år siden. Valutauroen efter det engelske EUexit (Brexit) betyder eksempelvis, at det er blevet 15 procent billigere at tage på ferie i England, mens det er blevet godt 10 procent billigere at feriere i lande som Mexico og Sydafrika.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord: Sådan undgår du kortkaos på ferien

  Sommerferien og højsæsonen for kortbetalinger i udlandet venter for mange danskere lige om hjørnet. Og med nogle få forholdsregler kan du undgå at få kortproblemer på ferien.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord: Fasthold porteføljen trods Brexit

  Spar Nords investeringskomité har på et ekstraordinært møde fredag morgen besluttet at fastholde bankens anbefaling om overordnet porteføljesammensætning. Det vil sige, at banken opfordrer kunderne til at fastholde den portefølje, der svarer til kundernes langsigtede investeringsstrategi.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord: Nedbring aktiebeholdningen til normalt niveau

  Øget usikkerhed om udfaldet af Storbritanniens EU-afstemning i næste uge får Spar Nord til at anbefale kunderne en aktiebeholdning, der svarer til, hvad kundens risikoprofil tilsiger på lang sigt. Dette på trods af et uændret hovedscenario, hvori aktier fortsat forventes at klare sig godt.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Rekordhøj opsparing koster gennemsnitsfamilie 900 kroner om året

  Danskernes private indlån rundede i 2015 en halv billion kroner. Nulrente og inflation gør, at realværdien af den rekordhøje formue hver dag bliver mindre og mindre.

  Læs meddelelse
 • Regnskabssæson: Indtjening overrasker positivt

  De danske eliteselskaber i C20indekset har netop afsluttet en regnskabssæson med en klar overvægt af positive overraskelser. 12 selskaber med A.P. Møller Mærsk i front tjener flere penge end forventet, mens kun 5 selskaber skuffer.

  Læs meddelelse
 • Regnskabsanalysen 2016
 • 4.055 regnskaber: Byggevirksomheder fortsætter fremgang

  En ny analyse af 4.055 aktuelle regnskaber fra byggebranchen dokumenterer en fortsat fremgang for de ellers hårdt prøvede byggevirksomheder. Næsten 3 ud af 4 byggevirksomheder har nu sorte tal på bundlinjen.

  Læs meddelelse
 • 395.000 Spar Nord-kunder på ny it-platform

  Et af de største it-projekter i den danske finanssektor i nyere tid er netop kulmineret, idet 395.000 Spar Nord-kunder i perioden fra onsdag til søndag er blevet konverteret til en ny it-platform.

  Læs meddelelse
 • Vækst i Spar Nord Leasing

  Leasingmarkedet er i vækst, og det mærkes hos Spar Nord Leasing, der nu opruster medarbejderstaben med fire nye medarbejdere.

  Læs meddelelse
 • Mærsk-aktien bedst i april

  Med et afkast på næsten 10 procent i april ser A.P. Møller Mærsk-aktien ud til at blive månedens højdespringer i et stigende C20 Cap-indeks.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord-resultat på 204 millioner kroner i første kvartal

  Spar Nord har netop offentliggjort regnskab for første kvartal 2016, der viser et resultat før skat på 204 millioner kroner. Regnskabet bærer præg af vækst i bankens forretningsomfang, men også af hård konkurrence på den traditionelle ind- og udlånsforretning.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord: Konfirmander skal være kontantløse på blå mandag

  Konfirmander kan være nemme ofre for lommetyveri på blå mandag, hvis de har større kontantbeløb på sig. Spar Nord er derfor i fuld gang med at udstyre op imod 5.500 konfirmander med betalingskort, der kan erstatte kontanterne.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Storbanker klar med rentegaver til konfirmander

  Flere af landets største banker er klar med ekstraordinært høje indlånsrenter til de godt 65.000 konfirmander og nonfirmander, som i de kommende måneder fejres og samlet set forventes at sætte omkring 1 milliard kroner i banken.

  Læs meddelelse
 • Danskerne overser besparelse på 1.000 kr.

  En gennemsnitlig husstand kan spare omkring 1.000 kroner om året på at slukke helt for de elektriske apparater med standby-strøm. Men det er en besparelse, som flere og flere af os glemmer i hverdagen, og opmærksomheden omkring energisparende tiltag i hjemmet er generelt faldet de seneste to år. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for

  Læs meddelelse
 • Marts: TDC-aktien i stærkt comeback

  Med en stigning på over 10 procent i marts leverer TDC-aktien et stærkt comeback og ser ud til at blive den mest stigende aktie i C20-indekset i marts. Stigningen i marts sender næsten 2,4 milliarder kroner i kursgevinst videre til de hårdt prøvede TDC-aktionærer.

  Læs meddelelse
 • Årsopgørelse: Det skal du være opmærksom på

  14. marts gør SKAT officielt årsopgørelser tilgængelige, og ifølge Spar Nord og revisionshuset Beierholm er der flere forhold, som danskerne i den forbindelse bør være opmærksomme på.

  Læs meddelelse
 • Februar: GN Store Nord-aktien i milliardhop

  Et regnskab bedre end frygtet sender i februar GN Store Nord-aktien op med mere end 6 procent, og dermed har GN Store Nord indtaget en sjælden føring som månedens mest stigende aktie i C20-indekset.

  Læs meddelelse
 • Årsregnskab: Spar Nord leverer rekordresultat

  Med et resultat før skat på godt 1 milliard kroner har Spar Nord i 2015 leveret det bedste resultat i bankens historie.

  Læs meddelelse
 • Japansk rentesænkning lukker populært dansk boliglån

  Den Japanske Centralbank valgte natten til fredag dansk tid overraskende at sænke renten til -0,1 procent, og det presser fredag renten på danske boliglån ned i det laveste niveau siden maj 2015.

  Læs meddelelse
 • Pandora lyser op i elendigt januar-marked

  2016 har indtil videre været et elendigt aktieår, og med et samlet fald på 5,9 procent ser januar ud til at blive den tredje dårligste januar i C20-indeksets 26 år lange historie.

  Læs meddelelse
 • Valutakurs afgør prisen på din skiferie

  2015 bød på en del forskydninger mellem verdens valutaer, og det har betydning for de tusindvis af danskere, der er på vej på skiferie. USA og Canada er yderpunkterne, men forskydningerne har også betydning for danskernes købekraft på nære skidestinationer som Norge, Sverige og Schweiz.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord vil udfordres af fintech-pionerer

  Spar Nord inviterer i dag pionerer fra fintech-miljøet i såvel Danmark som udlandet til at deltage i en såkaldt ”hackathon”.

  Læs meddelelse
 • Prisstigninger på boligmarkedet vil komme flere til gode i 2016

  Der er positive forventninger til prisudviklingen på det danske boligmarked i 2016. Stigningerne forventes dog at blive mindre end i 2015. Til gengæld vil stigningerne komme flere til gode, vurderer Spar Nord.

  Læs meddelelse
 • Afgiftssænkelse skærer 20.000 kroner af din bils værdi
 • Boligejere imødegår seksdobling af ydelsen

  Op imod 60.000 boligejere løber i år tør for afdragsfrihed og skal som udgangspunkt i gang med at afdrage. For boligejere med et afdragsfrit F1-lån på 1 million kroner betyder det, at den månedlige ydelse efter skat stiger fra godt 800 kroner til næsten 4.870 kroner svarende til mere end en seksdobling.

  Læs meddelelse
 • Undersøgelse: Økonomien vejer tungest, når vi vælger grønt

  4 ud af 5 danskere vælger vedvarende energikilder for pengenes skyld. Det viser en undersøgelse gennemført af YouGov for NRGi og Spar Nord, der blandt andet peger på de seneste års markante efterspørgsel efter minibiler og forsvundne

  Læs meddelelse
 • Juni: Pandora lyser grønt i rød måned

  Pandora-aktien ser ud til at slutte måneden knap 5 procent bedre, end den begyndte, og trods den beskedne fremgang er det nok til at placere Pandora i spidsen som månedens mest stigende C20-aktie.

  Læs meddelelse
 • Bolig: Det betyder rentehoppet for dig

  Nåede du at få fingre i det populære 2 procents boliglån tidligere på året, så kan du glæde dig over at spare flere hundrede kroner hver måned sammenlignet med, hvad et tilsvarende lån koster i dag.

  Læs meddelelse
 • Maj: Milliardgevinst til FLS-aktionærer

  Med en foreløbig stigning på næsten 20 procent i maj har FLSmidth lagt sig i spidsen som månedens mest stigende aktie i C20-indekset. Alene stigningen i maj udløser en kursgevinst til aktionærerne i FLSmidth på op imod 3 milliarder kroner.

  Læs meddelelse
 • Januar: Genmab giver alle baghjul

  Med en kursstigning i januar på næsten 22 procent spurter Genmab fra alle de øvrige selskaber i C20-indekset. Dermed fortsætter Genmab rekordkursen fra 2014, hvor aktien steg med hele 70 procent, og Genmab-aktien handles fredag eftermiddag til kurs 439,1.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Her tjener og taber husejerne mest

  Husejere i Frederiksberg Kommune har de seneste 10 år i gennemsnit tjent 240 kroner om dagen for hver million kroner, de har ejet hus for. Modsat har det kostet 70 kroner om dagen at være husejer i Lolland Kommune.

  Læs meddelelse
 • Rekordår på bilmarkedet. Her er topsællerterne

  Med næsten 208.000 handlede nye biler og cirka 540.000 handlede brugte biler bliver 2015 et nyt rekordår for bilhandlen i Danmark. Blandt de nye biler er årets topsællerter VW UP! og Peugeot 208, mens VW Passat og Ford Mondeo er de mest populære brugtbiler. Det viser en ny opgørelse af årets bilhandel gennemført af BilBasen og Spar Nord.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Tredjebedste aktieår nogensinde

  Med en stigning på mere end 40 procent i år bliver 2015 det tredjebedste aktieår i C20-indeksets 26 år lange historie. Genmab og Vestas er årets helt store trækheste med stigninger på henholdsvis knap 160 procent og 117 procent.

  Læs meddelelse
 • Afgiftssænkelse skærer 20.000 kroner af din bils værdi

  20. november i år blev registreringsafgiften på nye danske biler sænket, og det får nu også priserne på brugte biler til at rasle ned.

  Læs meddelelse
 • November: Genmab-aktionærer inkasserer 15 milliarder

  Biotekselskabet Genmab ser ud til at blive den suverænt bedste aktie i C20-indekset i november. Genmab-aktien er i løbet af november steget mere end 36 procent, og dermed kan selskabets aktionærer inkassere en kursgevinst på næsten 15 milliarder kroner alene for november.

  Læs meddelelse
 • Regnskabssæson: C20-selskaber skuffer analytikerne

  De danske eliteselskaber i C20-indekset har netop afsluttet en regnskabssæson med en overvægt af negative overraskelser. 10 ud af 18 regnskabsaktuelle selskaber tjener mindre, end analytikerne havde ventet.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Danske studerende er økonomiske dydsmønstre

  En ny analyse af flere end 15.000 danske studerendes økonomi viser en stærkt stigende økonomisk ansvarlighed. De studerendes gennemsnitlige opsparing er siden 2008 vokset med over 50 procent, og i samme periode er den gennemsnitlige gæld halveret. Danske Studerendes Fællesråd genkender billedet.

  Læs meddelelse
 • Oktober: Milliard-gevinst til FLS-aktionærer

  Den hårdt prøvede FLSmidth-aktie tager revanche i oktober, hvor aktien ser ud til at blive månedens mest stigende aktie i C20-indekset. FLSmidth-aktien stiger næsten 15 procent i oktober svarende til en kursgevinst til aktionærerne på godt 1,6 milliarder kroner.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord: Rekordresultat på 929 millioner kroner

  Spar Nord har i årets første tre kvartaler tjent 929 millioner kroner før skat. Dermed er der tale om det bedste resultat for perioden i bankens historie.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Produktionsvirksomheder booster indtjening

  En ny analyse af godt 6.500 aktuelle regnskaber fra produktionsindustrien viser, at virksomhederne er i bedre økonomisk form nu, end de har været tidligere i den femårige periode, som analysen afdækker.

  Læs meddelelse
 • TDC analytiker-favorit: Kan stige 25 procent

  Med et kurspotentiale på 25 procent er TDC det selskab, som aktieanalytikerne aktuelt har størst tiltro til. Modsat forholder det sig for William Demant Holding, hvor aktiekursen ifølge analytikerne er kommet for højt op. Det fremgår af en ny opgørelse over analytikernes samlede forventninger til de danske eliteselskaber i C20-indekset.

  Læs meddelelse
 • Analyse: 4 ud af 10 detailvirksomheder kører med underskud

  En ny analyse af godt 4.900 aktuelle regnskaber fra detailsektoren dokumenterer, at branchen stadig er udfordret. Ikke færre end 4 ud af 10 virksomheder kører fortsat med underskud, og andelen er opadgående.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Byggevirksomheder i overbevisende fremgang

  En ny analyse af knap 9.500 regnskaber fra byggebranchen konkluderer, at branchen nu for alvor er ved at løfte sig fri af krisen. Godt 7 ud af 10 byggevirksomheder har nu sorte tal på bundlinjen, og andelen af byggevirksomheder med fremgang i indtjening og egenkapital stiger kraftigt.

  Læs meddelelse
 • Aktier: Chr. Hansen til tops på sikker havn-status

  Med en stigning på 9 procent i september ligger Chr. Hansen i toppen af C20-indekset som månedens mest stigende aktie. Ifølge Spar Nord er det Chr. Hansens status som sikker havn i de aktuelle urolige markeder, der får investorerne til at handle aktien op.

  Læs meddelelse
 • Investeringskomité: Du skal overvægte aktier

  I en ny analyse fra Spar Nords investeringskomité anbefaler banken investorer at overvægte aktier. Den aktuelle vækstfrygt er overdrevet, og jagten på afkast vil fortsætte med at presse aktiekurserne op, forudser banken.

  Læs meddelelse
 • Benzin: Prisdyk sparer dig for 1.000 kroner

  Kraftige prisfald på benzin betyder, at danske bilister alene i år har sparet over 1.000 kroner på benzin sammenlignet med samme periode sidste år. Prisniveauet på både benzin og diesel er det laveste siden 2010 og intet tyder på, at prisen skal stige nævneværdigt lige foreløbig.

  Læs meddelelse
 • 130.000 danske virksomheder på økonomisk optur

  En ny analyse af flere end 130.000 aktuelle regnskaber fra danske virksomheder dokumenterer en overbevisende fremgang i antallet af virksomheder med økonomisk overskud. Næsten 3 ud af 4 af de undersøgte virksomheder har nu sorte tal på bundlinjen, og det er den højeste andel i den femårige periode, som analysen afdækker.

  Læs meddelelse
 • Analyse: 7 ud af 10 transportvirksomheder har sorte tal

  En ny analyse af knap 2.500 aktuelle regnskaber fra danske transportvirksomheder viser, at branchen nu for alvor er på vej ud af krisen. 7 ud af 10 transportvirksomheder kan præstere sorte tal i deres regnskaber, og det er den højeste andel siden krisens start. Den positive udvikling vidner også om et højere aktivitetsniveau bredt i samfundet.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Mærsk bedst igennem regnskabssæson

  De danske eliteselskaber i C20-indekset har netop afsluttet en regnskabssæson med en lige fordeling af positive og negative overraskelser. Indtjeningen i A.P. Møller Mærsk landede imidlertid mere end 50 procent over forventningen, og dermed tager selskabet prisen som den største positive overraskelse i denne omgang.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord: Rekordresultat og ny udbyttepolitik

  Spar Nord afslutter første halvår med et resultat før skat på 740 millioner kroner – det bedste i bankens historie. Samtidig præsenterer Spar Nord en ny udbyttepolitik, der fremadrettet giver aktionærerne mindst 2/3 af bankens overskud i udbytte.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Træg fremgang i detailsektoren

  En ny analyse af 4.300 aktuelle regnskaber fra detailsektoren dokumenterer en træg fremgang for de hårdt prøvede detailvirksomheder.

  Læs meddelelse
 • Storbyer støvsuges for ejerlejligheder

  Udbuddet af ejerlejligheder i Danmark er på fem år dykket med 30 procent. Stærkest går det i universitetsbyerne Aalborg og Odense, hvor udbuddet på fem år er halveret.

  Læs meddelelse
 • 7.650 regnskaber: Byggevirksomheder fortsætter fremgang

  En ny analyse af 7.650 aktuelle regnskaber fra byggebranchen dokumenterer en fortsat fremgang for de ellers hårdt prøvede byggevirksomheder.

  Læs meddelelse
 • Analyse: 100.000 danske virksomheder genfinder formen

  En ny analyse af 100.000 aktuelle regnskaber fra danske virksomheder dokumenterer en overbevisende fremgang i antallet af virksomheder med overskud.

  Læs meddelelse
 • Opgørelse: Vi shopper nye og brugte biler som aldrig før

  Danskerne handlede bil næsten 375.000 gange i første halvår, og dermed sætter bilhandlen i Danmark ny rekord. I alt har danskerne handlet nye og brugte biler for godt 57 milliarder kroner i første halvår. Det viser en ny opgørelse af bilhandlen fra Spar Nord og BilBasen.

  Læs meddelelse
 • Valuta: Din sommerferie bliver op til 27 procent dyrere

  Danskernes sommerferie til Egypten, USA og en række andre destinationer bliver i år op til 27 procent dyrere end sidste år. Værdien af danske kroner er nemlig svækket, og det betyder, at der mange steder skal flere danske kroner til for at betale for hotel, restaurantbesøg og taxiture.

  Læs meddelelse
 • Danskere i Grækenland: Vi mangler hverken penge, benzin eller fødevarer

  Danske turister på de mest populære destinationer i Grækenland melder tirsdag, at de stadig kan hæve penge og betale med betalingskort. Og til trods for en stigende tendens til hamstring mangler der hverken benzin eller fødevarer.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord: Husk flere betalingsmidler i Grækenland

  Omkring 270.000 danskere forventes i år at holde ferie i Grækenland til trods for, at landet er i overhængende fare for en finansiel nedsmeltning.

  Læs meddelelse
 • Folketingsvalg: Sådan stemmer dine naboer

  I anledning af det forestående folketingsvalg giver Spar Nord nu nem og gratis adgang til at se, hvordan stemmerne i dit nabolag fordeler sig imellem de politiske partier. Oplysningerne er en del af Spar Nords såkaldte Naborapport, der også giver indblik i gennemsnitlig indkomst, formue og meget andet hos naboerne til en specifik adresse.

  Læs meddelelse
 • Stærk dollar gør sommerferien dyrere

  En stærk dollar betyder dyrere sommerferie for en stor del af de danskere, der drager af sted på ferie i de kommende uger. I USA og Egypten er det blevet henholdsvis 23 og 26 procent dyrere at være dansk turist sammenlignet med sidste år.

  Læs meddelelse
 • Køreturen til Sydeuropa koster 10.000 kroner

  Danskerne vælger i stor stil at tage bilen på ferie, og i mange tilfælde går turen til feriedestinationer i Italien, Frankrig eller Kroatien. Men bilen er ikke nødvendigvis den billigste transportform, for når alt medregnes, kan regningen løbe op i mere end 10.000 kroner.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Overraskende god regnskabssæson

  De danske eliteselskaber i C20-indekset har netop afsluttet en regnskabssæson med en klar overvægt af positive overraskelser. Genmab tager prisen som den suverænt største positive overraskelse med en indtjening hele 261 procent over forventningerne.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord: Rekordresultat og opjustering

  Spar Nord har i første kvartal opnået et resultat før skat på 533 millioner kroner – det bedste kvartalsresultat i bankens historie.

  Læs meddelelse
 • Storbanker klar med rentegaver til konfirmander

  Flere af landets største banker er klar med ekstraordinært høje indlånsrenter til de knap 70.000 konfirmander og nonfirmander, som i de kommende måneder forventes at sætte over 1 milliard kroner i banken.

  Læs meddelelse
 • Energidukse sælger hurtigere og med mindre afslag

  Det tager 74 dage ekstra og kræver knap tre gange mere i afslag at sælge et hus med energimærke G i forhold til et hus med energimærke C. Samtidig kender 70 procent af danskerne ikke energimærkningen på deres hus.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Indlån i banken koster dig allerede penge

  De rekordlave renter i Danmark har rejst spørgsmålet om, hvorvidt bankerne er på vej med negative renter på indlån, men i virkeligheden koster det allerede i dag penge at have penge i banken. Sidste år lød regningen på godt 1.000 kroner for en gennemsnitsfamilie.

  Læs meddelelse
 • Regnskabssæson: Her er de største overraskelser

  De danske eliteselskaber i C20-indekset har afsluttet regnskabssæsonen for 2014 med en lige fordeling af positive og negative overraskelser i forhold til analytikernes forventninger.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord sender yderligere 251 millioner retur til aktionærerne

  Som en konsekvens af Spar Nords nylige salg af samtlige bankens aktier i Nørresundby Bank foreslår Spar Nords bestyrelse nu en ekstraordinær udbyttebetaling til bankens aktionærer på i alt 251 millioner kroner svarende til 2 kroner per aktie.

  Læs meddelelse
 • Analytikere: Pandora-aktien skal endnu længere op

  Til trods for en stigning på mere end 25 procent alene i februar er Pandora stadig det C20-selskab, som danske og udenlandske analytikere ser det største kurspotentiale i. Ifølge analytikerne skal den yderligere 8 procent op fra kurs 606, som aktien handles i mandag formiddag.

  Læs meddelelse
 • Energiforbrug: Hver tredje dansker har mistet overblikket

  Hver tredje dansker har mistet overblikket over energiforbruget i husstanden, og det til trods for at de årlige udgifter beløber sig til titusindvis af kroner. Ifølge elselskabet NRGI er der især penge at spare i de kolde måneder.

  Læs meddelelse
 • Analyse: Så ofte mindes vi om finanskrisen

  Selv om finanskrisen i Danmark reelt sluttede for snart tre år siden, så glemmer vi den ikke lige foreløbig. Sidste år blev finanskrisen nemlig omtalt flere end 5.000 gange i danske medier, og alene i år er antallet oppe på 700 omtaler. Det fremgår af en ny undersøgelse, som Infomedia har lavet for Spar Nord.

  Læs meddelelse
 • Skiferien i Sverige og Norge bliver billigere i år

  I den kommende uge rejser tusindvis af danskere på skiferie, og her kan de se frem til besparelser på flere populære destinationer. Sammenlignet med sidste år er det blevet otte procent billigere at være turist i Sverige. Til gengæld er det blevet markant dyrere at feriere i Schweiz.

  Læs meddelelse
 • Januar: Under 1 procent valgte F1

  Højere omkostninger og attraktive alternativer har i januar fået danske boligejere i til helt at droppe det ellers udbredte F1-lån. I januar fordelte under 1 procent af nyudlånet i Totalkredit sig på F1-lån, mens de fastforrentede lån tegnede sig for over 80 procent.

  Læs meddelelse
 • Spar Nord-resultat vokser til 705 millioner kroner

  Med et resultat før skat på 705 millioner kroner blev 2014 på bundlinjen det bedste år for Spar Nord siden 2007.

  Læs meddelelse
 • Tilbud: Få rentesikkerhed for kun 355 kroner

  Prisen for at sikre boligøkonomien med fast rente er det senest år styrtdykket. For et år siden kostede det 700 kroner ekstra om måneden per lånt million kroner at vælge fast frem for variabel rente. I dag er prisen nede på 355 kroner.

  Læs meddelelse
 • Analytikere: Her er aktierne med størst potentiale

  Pandora er lige nu det danske C20-selskab, som danske og udenlandske analytikere ser det største kurspotentiale i. Aktien steg næsten 75 procent sidste år, men ifølge analytikerne skal den yderligere 22 procent op fra det nuværende niveau.

  Læs meddelelse
 • Omvendt valutakrise i Danmark

  Tidligere valutakriser i Danmark har handlet om at holde kronen stærk i et marked, hvor der blev spekuleret i at svække kronen. I dag er det omvendt, og Nationalbanken har alene i januar solgt danske kroner for omkring 80 milliarder kroner for at modgå den enorme efterspørgsel, der truer med at styrke kronen.

  Læs meddelelse
 • Valutauro gør ferien 20 procent dyrere

  En svag euro og dermed dansk krone gør det lige nu markant dyrere at feriere på flere af danskernes foretrukne rejsemål. Det gælder især Egypten, Tyrkiet og Thailand, hvor det er blevet mere end 20 procent dyrere at være dansk turist sammenlignet med sidste år.

  Læs meddelelse
 • Valutachok varsler nye tider i Europa

  Den schweiziske nationalbanks beslutning om igen at lade landets valuta flyde frit sendte torsdag chockbølger igennem de finansielle markeder. Men beslutningen varsler også en ny tid i Europa, hvor centralbanken vil tage nye midler i brug for at bekæmpe Europas vækstkrise.

  Læs meddelelse
 • Drømmelåns hype kickstarter konverteringsbølge

  Boligejernes nye 2 procents fastrentelån har fået en drømmemodtagelse i pressen. Få dage efter lånet er åbnet, er danskerne i alt stødt på historier om lånet næsten 50 millioner gange. Det viser en analyse, som Infomedia har lavet for Spar Nord, der forventer, at hypen er med til at kickstarte en historisk konverteringsbølge.

  Læs meddelelse
 • Husejere: Modvind frem til 2020

  Siden 2007 er efterspørgslen på parcelhusmarkedet faldet markant, og selvom den er steget en smule de seneste kvartaler, ligger den fortsat 30 procent under niveauet fra før finanskrisen.

  Læs meddelelse
 • Fem regnskabsår i den danske transportsektor
Vis flere pressemeddelelser

Leif Lind Simonsen

Afdelingsdirektør, presseansvarlig
Spar Nord lægger vægt på en imødekommende dialog om Spar Nord og de begivenheder, som har betydning for banken. Vi bidrager løbende til debatten om bl.a. boligmarked, forbrugeradfærd og samfundsøkonomi ved at tilvejebringe analyser og perspektiver med bred appel og journalistisk relevans.
25 27 03 30 Send mail